Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Recept voor rijstpap

Een heerlijk tussendoortje, vooral op een natte of koude dag, maar ook een uitstekend dessert bij feestelijke gelegenheden.
Rijstpap is een typisch Belgisch nagerecht. Saffraan geeft de rijstpap haar typische geur en gele kleur. Maar als je niet van saffraan houdt, kan het gerust ook zonder. Persoonlijk ben ik niet zo'n saffraanliefhebber en vind ik het veel lekkerder met vanille en kaneel. Vandaar deze variatie.

voedingsadvies, foto potje rijstpap

Ingrediƫnten voor 4 porties: 120 gram risotto rijst
1 liter soja- of rijstdrink naturel
1 theelepel vanillepoeder of 1 eetlepel vanille-extract
1/2 theelepel zeezout
1/2 theelepel kaneelpoeder
snuifje kurkumapoeder/geelwortel (optioneel)
50 gram donkere agavestroop
50 gram ruwe kokosbloesemsuiker

Bereiding: Meng alle ingrediƫnten behalve de laatste twee en breng aan de kook. Laat gedurende 30 minuten op een laag vuur staan, of totdat de rijst gaar is.
Roer regelmatig om en pas op voor overkoken!
Voeg als het vuur uit staat de agavesiroop toe en roer goed door.
Schep de rijstpap in kommetjes en laat afkoelen.
Serveer met kokosbloesemsuiker en/of geraspte kokos.

Tips: De kurkuma is optioneel, maar kun je toevoegen om zonder saffraan toch een gele kleur te bekomen.

Natuurlijk kun je dit recept ook als basis nemen en de kaneel vervangen door saffraan, als je daarvan houdt.