Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Recept chocolade-abrikozenpudding

Een simpel maar lekker dessert of tussendoortje voor jong en oud. En nog eens voedzaam en gezond ook! Zeker als je onbewerkte bio ingrediƫnten gebruikt.

voedingsadvies, foto chocolade-abrikozenpudding

Ingrediƫnten:

  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 50 gram rauwe amandelen of paranoten
  • 4 eetlepels (rauwe ongezoete) cacaopoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder

Bereiding:

  • Doe de abrikozen, dadels en noten in een kom.
  • Zet ze net onder koud zuiver water en laat zo een nacht weken op een koele plek.
  • Mix het geheel met een blender of staafmixer tot een mooi gladde pudding.
  • Vind je het te dik, dan voeg je wat water toe.
  • Doe de cacao en vanille erbij en mix nogmaals goed door.
  • Verdeel de pudding over dessertkommetjes en bestrooi met amandelschaafsel of kokos.