Frisse komkommer-tomatensoep
Een uitstekende lunch voor deze zomers warme dagen!
Dit is tevens een leuke manier om kinderen hun portie groenten naar binnen te doen krijgen. :)
Ingrediƫnten voor een maaltijdsoep voor 4 personen:
2 middelgrote komkommers
4 grote vleestomaten
1 liter rijstmelk, ongezoet
4 eetlepels verse basilicumblaadjes
2 eetlepels verse muntblaadjes
2 eetlepels verse peterselie
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel groentenbouillonpoeder, of iets meer naar smaak
Bereiding:
Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij hem in blokjes.
Ontpit de tomaten indien je dit nodig vindt en snijd ze in blokjes.
Pureer de komkommer en tomatenstukjes samen met de andere ingrediƫnten in een blender of keukenmachine tot een glad geheel.
Serveer de soep koud, gegarneerd met een paar verse muntblaadjes.
Tip: In plaats van rijstmelk kun je ook sojamelk gebruiken. Dan is de soep iets romiger, maar minder zoet van smaak. Ook lekker!