Dadel-notencake

Een heerlijk en gezond tussendoortje, als het eens wat feestelijker mag.
Je hebt hiervoor geen oven nodig en het vraagt niet zoveel tijd. Lekker handig dus!

voedingsadvies, foto dadel-notencake

Ingrediƫnten: 4 koppen ongezouten macadamia- of cashewnoten
2 koppen ontpitte en geweekte dadels
sap van 1 grote sinaasappel
1 theelepel vanillepoeder of vanille-extract
1 theelepel (zee)zout
2 bananen, in dunne plakjes gesneden
schijfjes sinaasappel, voor de versiering
handje noten, bv. pecans of walnoten

Bereiding: Maal de noten fijn in een keukenmachine en doe ze in een mengkom.
Mix de dadels en het sinaasappelsap tot een gladde stroop en voeg bij de noten.
Voeg ook het zout en de vanille toe en kneed tot een mooi deeg.
Vorm van de helft van het deeg een bodem op een groot plat bord.
Leg hierop een laagje fruit, bv. plakjes banaan.
De volgende laag maak je met de andere helft van het deeg.
Versier met bv. dunne schijfjes sinaasappel en pecannoten.

Tips: Je kunt natuurlijk ook ander fruit naar smaak gebruiken.
Hou je van chocolade, dan kun je wat ongebrande cacao aan het deeg toevoegen. Ook andere superfoods zoals maca, mesquite of lucuma passen er goed bij. In de cake op de foto bij deze blog zijn deze superfoods toegevoegd, en flink wat rauwe cacao, waardoor het deeg erg donker is. Verder is de rand versierd met Tibetaanse gojibessen.
Heb je wat deeg over, dan kun je daar lekkere notenballetjes van rollen, die je afwerkt met gemalen noten, kokos of cacaopoeder.