= Recept voor choco-bananen broodjes Dit is een ideaal receptje voor als je wat overrijpe bananen hebt liggen die verwerkt moeten worden, zoals ik heb gedaan. :) Best snel klaar, niet al te ingewikkeld en het resultaat was zo geslaagd dat ik het graag met jullie deel. Je kunt de broodjes zo eten, als een stevig, gezond tussendoortje. Maar ze zijn ook lekker bij het ontbijt of de lunch, besmeerd met chocolade- of notenpasta, en eventueel met nog wat extra plakjes banaan of ander fruit erbij. Aardbei lijkt me ook lekker. Als je glutenvrije havermout gebruikt, zijn deze bolletjes prima geschikt in een glutenvrij dieet. Sowieso zijn ze glutenarm en lactosevrij. {{ :blog:chocobanaanbroodjes.jpg?300|beeld bordje met chocobanaanbroodjes}} **Ingrediënten voor ongeveer 8 broodjes:** * 4 grote tot 6 kleine bananen * 20 gram (wijnsteen) bakpoeder * 500 gram havermout meel (ofhavermout in een blender tot meel vermalen) * 50 gram (rauw/ongeroosterd) cacaopoeder (meer of minder naar smaak kan natuurlijk ook) * een beetje lauw water * eventueel wat cacaonibs voor de afwerking **Bereiding:** * Verwarm de oven voor op 180 graden. * Maal eventueel de havermout fijn in een blender. * Prak de bananen fijn met een vork. * Roer alle droge ingrediënten door de bananenpuree en voeg beetje bij beetje water toe tot er een smeuïge massa ontstaat. * Laat het deeg 10 minuten rusten en bekleed intussen een bakplaat met bakpapier. * Draai uit het deeg mooie ronde bollen en leg op de bakplaat. Bestrooi eventueel met cacaonibs, * Bak de bolletjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, controleer regelmatig. * Eet de broodjes als ze nog warm zijn of laat ze eerst afkoelen.