= Recept amandel-cacao balletjes Zoek je nog een leuk zelfgemaakt cadeautje tegen de naderende feestdagen? Of wil je jezelf gewoon eens lekker verwennen zonder schuldgevoelens? Dan vind je hieronder misschien wel wat je nodig hebt. Ik maakte deze balletjes enkele dagen geleden en ze vielen hier zo goed in de smaak dat ik jullie het eenvoudige receptje niet wil onthouden. Ingrediƫnten: - 200 gram bruine amandelen (ongezouten) - 100 gram kokosbloesemsuiker of Arenga palmsuiker - 50 gram cacaopoeder of meer naar smaak, plus wat extra voor de afwerking - ongeveer 50 ml puur rozenwater Bereiding: - Doe de amandelen in een keukenmachine en maal deze fijn. - Schraap het meel tussendoor van de randen en laat de machine verder draaien tot je nog geen notenpasta hebt, maar de olie uit de amandelen begint vrij te komen. Dit duurt een tiental minuten, afhankelijk van hoe krachtig je keukenmachine is. - Doe de gemalen amandelen in een kom, voeg de suiker toe en meng alles goed. - Voeg nu beetje bij beetje het rozenwater toe tot je een mooi kneedbaar deeg bekomt. - Voeg tijdens het kneden naar smaak cacaopoeder toe. - Laat het deeg een half uurtje rusten en rol er kleine balletjes van. - Rol de balletjes door de extra cacaopoeder en geniet. Serveer ze op een mooi schaaltje of wikkel ze in een mooie cadeauverpakking.