{{keywords>recept, recepten, pasta, pesto, rucola, basilicum, kruiden}} = Pasta met rucola pesto Dit recept is een smakelijke variatie op de alom gekende pesto met basilicum. De rucola en andere verse kruiden geven het gerecht een speciale toets. Smaakt uitstekend met veel rauwe groenten erbij, op een warme, zomerse dag. {{ :blog:pasta_pesto.jpg?nolink|voedingsadvies, foto bordje met pasta pesto}} **Ingrediƫnten voor 4 personen:** 500 g pasta, bv. penne of spirelli 60 g pijnboompitten 80 g cashewnoten 40 g rucola 20 g verse basilicum 20 g verse peterselie 2 teentjes knoflook 1 dl koudgeperste olijfolie sap van 1/2 citroen peper en (zee)zout naar smaak **Bereiding:** Kook de pasta gaar in kokend water met wat groentenbouillon erbij. Pel de teentjes look en doe ze in de beker van je blender. Spoel de rucola schoon, laat uitlekken, snij wat kleiner en doe eveneens in de blender. Voeg de pijnboompitten, cashewnoten en olijfolie toe. Mix alles tot een gladde saus. Voeg nu de verse peterselie en basilicum toe, en ook het citroensap. Mix de saus opnieuw tot je en gladde rucolapesto krijgt. Proef de pesto en werk af met een beetje peper en zout naar smaak. Giet de pasta af en roer er de pesto voorzichtig doorheen. Serveer op een bord met wat verse basilicum of andere groene kruiden. **Tips:** Deze pasta kan koud of warm gegeten worden. Lekker met gemengde sla, komkommer, tomaat, paprika, of andere rauwkost naar smaak. Natuurlijk kun je de pesto ook maken met behulp van een staafmixer, als je geen blender voorhanden hebt.