{{keywords>recept, recepten, soep, raapjessoep, rapensoep, raap, rapen, raapjes}} = Winterse raapjessoep {{:blog:rapensoep_20130302.jpg?nolink |voedingsadvies, foto bord met raapjessoep}} **Ingrediƫnten voor een maaltijdsoep voor 2 personen:** 1 liter groentenbouillon 2 uien, in stukken gesneden 2 preiwitten, gesneden 2 grote aardappelen, geschild en gesneden 500 gram raapjes, geschild en in stukken **Bereiding:** Fruit de ui glazig in een kookpan. Voeg er de prei aan toe en laat even meestoven. Voeg er dan de groentenbouillon en de overige groenten aan toe en laat aan de kook komen. Kook slechts enkele minuten en laat dan verder garen met het deksel op de pan, om zoveel mogelijk voedingstoffen te behouden. Mix de soep en serveer warm met wat gehakte peterselie of bieslook. **Variaties:** Voeg nog een tweetal winterpenen toe aan de soep of vervang de aardappelen eens door zoete aardappel of bataat.