{{keywords>recept, recepten, soep, champignons, knolselder}} = Champignon-knolseldersoep {{ :blog:champignonsoep.jpg?nolink&400|voedingsadvies, foto soep gegarneerd met groene kruiden}} Een heerlijke champignonsoep met een romige toets van knolselder. Heerlijk romig zonder room. Een stevige lunch voor de koude dagen. **Ingrediƫnten voor 4 personen, of als maaltijdsoep voor 2 personen:** 1 liter groentenbouillon 2 uien, in stukken gesneden 500 gram kastanjechampignons, schoongeborsteld en in stukjes 1 kleine knolselder, geschild en in stukjes gesneden 2 grote aardappelen, geschild en gesneden **Bereiding:** Fruit de ui glazig in een kookpot. Doe de champignons erbij en laat even meestoven. Voeg er dan de bouillon en de overige groenten aan toe en laat aan de kook komen. Kook slechts enkele minuten en laat dan verder garen met het deksel op de pan, om zoveel mogelijk voedingstoffen te behouden. Mix de soep en serveer warm met wat gehakte peterselie en/of bieslook. **Variatie:** Je kunt ook gewoon witte champignons nemen, voor een mooi witte soep.