Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Sensuele massages

Net als massages voor medische doeleinden heeft de sensuele massage een lange geschiedenis. De massage met als doel een orgasme tot stand te brengen was vroeger in de westerse wereld een normale behandeling tegen chronische hysterie bij vrouwen. Tegenwoordig wordt massage door paren vaak opgenomen in hun seksuele liefdesspel, ter ontspanning of om een nog diepere verbinding te voelen. Therapeutisch wordt sensuele massage toegepast om emotionele of lichamelijke blokkades weg te werken, angsten te overwinnen of een gekwetst zelfbeeld te herstellen. Het kan het libido van een persoon doen toenemen of de gevoeligheid van de cliënt verhogen. Ook kan deze vorm van massage worden toegepast bij mannen die voortijdige ejaculaties willen voorkomen, door te leren het spierstelsel van het bekken te ontspannen en onder controle te houden.

Sensuele massages praktisch:

massages, foto buikmassage

Sensuele massages waren in het verleden voornamelijk gericht op de erogene zones. Bij vrouwen gaat het hier dus vooral om de borsten en het schaambeen, bij mannen de geslachtsorganen. Momenteel weten we echter dat het volledige huidoppervlak een erotische zone is. Een kwalitatieve sensuele massage beslaat dus het volledige lichaam en heeft zeker niet enkel tot doel seksuele gevoelens op te wekken of te versterken. Het hoofdoel van de massage is en blijft ook hier een diepe ontspanning te bereiken, spieren en gewrichten los te maken en alle zintuigen te prikkelen op een aangename manier.

Sensuele lichaamsmassage (100 EUR)

Kom tot rust tijdens een uitgebreide massage op een verwarmde massagetafel. Elk deeltje van je lichaam wordt zorgvuldig gemasseerd, met respect en met aandacht voor jouw noden en behoeften. Borst, billen, geslachtsdelen en andere erogene zones worden hierbij extra geaccentueerd. Geniet ten volle van de gevoelens en gewaarwordingen die opgeroepen worden door deze intensieve behandeling. De massage bestaat uit een afwisseling van het stevig losmaken van spieren en gewrichten, en de wat zachtere, prikkelende aanrakingen. De massage is zeker niet zweverig en wordt enkel met de handen gegeven. Wederzijds respect verzekert jouw comfort en is een waarborg voor de ernst en de kwaliteit van de massage. Dit laat toe dat je je veilig en beschermd kunt voelen en vrijuit anderhalf uur lang kunt genieten. Over de regels en grenzen wordt open gecommuniceerd: welke verwachtingen heb je, wat verlang je en wat wil je niet? Er is geen plaats voor seksuele handelingen. De massagetherapeute is steeds gekleed en wordt niet aangeraakt.

Sensuele massage voor koppels (150 EUR)

Deze sensuele lichaamsmassage kan ook zeer aangenaam zijn om als koppel te ervaren. Daarbij masseert de massagetherapeute eerst de ene partner, met indien gewenst assistentie van de ander. Vervolgens worden de rollen omgekeerd en komt de andere partner aan de beurt. Deze vorm van massage kan een nog stevigere verbinding tot stand brengen tussen beide partners, maar laat ook ruimte om bij te leren in het geven van een kwalitatieve sensuele of ontspannende massage. Er wordt veel aandacht besteed aan de noden en behoeften van elke partner. Tips voor het geven van een degelijke massage kunnen worden meegegeven. Deze massages worden enkel gegeven in een praktijkruimte waar de nodige voorzieningen aanwezig zijn. Het is van belang er voldoende tijd voor vrij te maken (reken toch op zeker tweeëneenhalf uur), om de massage beiden rustig en ten volle te kunnen beleven.