Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

FAQ - Frequently Asked Questions

In deze lijst vind je een antwoord op een aantal vragen die mij vaak worden gesteld met betrekking tot de aQuara verzorgingsproducten. Heb je na het lezen van deze FAQ nog vragen, opmerkingen, problemen of suggesties? Contacteer mij dan gerust.

Wat zijn natuurlijke verzorgingsproducten?

Natuurlijke cosmetica of verzorgingsproducten worden met zorg samengesteld uit werkzame stoffen die de natuur ons biedt. De basis- en eindproducten zijn biologisch afbreekbaar en er worden geen dierproeven uitgevoerd, noch op de grondstoffen, noch op het eindproduct. De grondstoffen zijn zoveel mogelijkv an biologische oorsprong of wildpluk.

Welk verpakkingsmateriaal wordt er gebruikt?

De gebruikte verpakkingen zijn sober, recycleerbaar en zo milieuvriendelijk mogelijk. Geen overbodige doosjes of verpakkingsmateriaal dus. Potjes en flesjes moeten vooral functioneel zijn en ervoor zorgen dat het product optimaal bewaard blijft. Planten- en essentiële oliën worden bijvoorbeeld in donkere, glazen flesjes geleverd, zodat ze niet ranzig worden en zodat hun werkzame stoffen ten volle bewaard blijven. Zalven en crèmes worden afgevuld in eenvoudige, bruine, glazen potjes met een goed afsluitbaar deksel.

Wie kan de aQuara producten gebruiken?

De natuurlijke en therapeutische verzorgingsproducten die ik bereid, zijn geschikt voor ieder huidtype. Ze zijn echter erg mild en dus ook ideaal voor de gevoelige of allergische huid en voor baby's of kleine kinderen. Doordat producten ook op maat bereid kunnen worden, kunnen ze worden afgestemd op ieders noden en behoeften. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor een bepaalde olie, dan zoeken we samen naar een passend alternatief dat je wel goed verdraagt.

Wat maakt aQuara verzorgingsproducten verschillend van andere natuurlijke cosmetica?

De aQuara producten worden ambachtelijk bereid en zijn enkel samengesteld op basis van natuurlijke werkzame stoffen. Zij bevatten dus geen overbodige toevoegingen, bijvoorbeeld ter verfraaiing van het product. Koudgeperste plantenoliën, 100 procent pure bloemen- en kruidenwaters en essentiële oliën van biologische oorsprong of wildpluk, vormen steeds de basis. Alle producten zijn volledig plantaardig en dus geschikt voor vegetariërs en veganisten.
aQuara cosmetica zijn zo min mogelijk bewerkt of verhit, zodat hun natuurlijke werkzame stoffen behouden blijven en zodat er geen therapeutische eigenschappen verloren gaan. Er worden nooit minerale oliën toegevoegd. Op die manier wordt er geen film over de huid gelegd, worden de poriën niet afgesloten en kan de huid ten volle blijven ademen en haar functie blijven uitoefenen.
aQuara producten bevatten geen alcohol of glycerine, en zijn gemaakt zonder synthetische kleur- en geurstoffen of conserveringsmiddelen. Conservering gebeurt enkel door middel van essentiële oliën en/of tarwekiemolie (vitamine E).

Welke gevolgen heeft dit alles voor de structuur en de houdbaarheid van de producten?

aQuara cosmetica kunnen enigszins van kleur verschillen en zijn over het algemeen minder lang houdbaar dan traditionele verzorgingsproducten. De houdbaarheid varieert, gaande van een jaar voor crèmes en lotions tot meerdere jaren voor vette zalven en oliën. Het is dus afhankelijk van product tot product. Voor meer informatie over hun houdbaarheid en de beste bewaaromstandigheden, raadpleeg ook altijd het etiket.

Hoe worden de aQuara producten het beste bewaard?

Crèmes en lotions op basis van hydrolaten bewaar je liefst in de koelkast. De werking zal hierdoor niet veranderen, maar de houdbaarheid wordt wel aanzienlijk verlengd, van minimum zes maanden tot minimum een jaar. Alle andere producten zet je best koel en donker weg. Valt het toch voor dat je een product even te warm hebt bewaard en wordt het daardoor te vloeibaar of gaat het schiften, dan is het meestal voldoende om het potje even met een schoon lepeltje door te roeren, of de flacon eens krachtig te schudden, en het product weer koel weg te zetten. Is een crème te vast geworden door hem te koud te bewaren, dan kun je hem even warmer wegzetten om het product weer vloeibaarder te maken. Vaak is het zelfs al voldoende om de crème of zalf even tussen je handen te wrijven. Door je lichaamstemperatuur zal het product dan snel smelten.

Waarom schuimen de aQuara kleishampoos en tandpasta's niet?

Doordat er geen tensiden of zeepmakers aan de kleishampoo en tandpasta zijn toegevoegd, zullen deze producten niet schuimen. Dit zal even anders aanvoelen als je een traditioneel product gewend bent. De reinigende werking van de kleishampoo ligt in de kleibasis zelf, waardoor schuimakers overbodig zijn. Bij de tandpasta zorgen kokosolie en natuurlijke zouten voor de reinigende werking. Door deze samenstelling is de tandpasta wat zoutachtig van smaak en enigszins anders van structuur, wat een beetje wennen kan zijn. Je hebt er echter slechts heel weinig van nodig, een klein mespuntje volstaat.