Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum presenteert 24u fair trade

Op 18 mei 2013 is het World Fair Trade Day. De wereldwinkel in de Lammerstraat te Gent organiseert hierrond op 17 & 18 mei een groot evenement.
24 uur lang is de Lammerstraat de eerste Fairtradestraat van Gent en zal fair trade
volop in de kijker gezet worden, met een boeiend programma, gaande van een openlucht cinema, live cartoons van Eva Mouton, live muziek, een bar, een reuze picknick, een debat, een koffieproeverij, tot een afsluitende receptie in de Vooruit!

Dit is een evenement dat buiten de grenzen van de Wereldwinkelvloer gaat, waarbij de deelnemers en passanten bewust gemaakt worden van de toegankelijkheid en diversiteit van fair trade. Fair trade wordt namelijk nog te vaak enkel geassocieerd met voeding, en dan vooral met cacao, bananen en koffie. Het assortiment wordt al te vaak gezien als iets voor bij ‘speciale gelegenheden’, zoals de eindejaarsperiode, de week van de fair trade, verjaardagen, en zo meer. Fair trade zou echter alledaags moeten zijn, vanzelfsprekend. Op elk moment van de dag, 24u op 24u, 7 dagen op 7, kan je met fair trade in contact komen. Daarom worden er 24u lang activiteiten georganiseerd, waarbij verschillende producenten in het zuiden in beeld worden gebracht. Lokale en duurzame organisaties, ondernemingen en initiatieven komen eveneens ruimschoots aan bod. Ook aQuara zal hier een plaatsje krijgen.

Wat? Muziek, film, debat, eten, drinken en spelen voor Eerlijke Handel.

Wanneer? 17 en 18 mei 2013.

Waar? Diverse locaties in en rond de Lammerstraat te Gent, tussen Zuid en Vooruit.

Meer info? Meer informatie en het volledige programma vind je op http://www.24ufairtrade.be/