Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Infrarood behandeling

massages, foto infraroodbehandeling

Ieder levend wezen straalt infrarood licht uit. Deze elektromagnetische warmtestraling komt gewoon in de natuur voor, en is in feite licht, net als zonlicht. Je kunt het niet zien, maar wel voelen met je huid. Het is een alom bekende en tegenwoordig vaak gebruikte technologie.

Ons lichaam wordt evenwichtig en egaal opgewarmd met infrarood stralen. Dit is een gevolg van het feit dat dit licht doordringt tot diep in onze huid. De temperatuur van het lichaamstijgt, de bloedsomloop wordt bevorderd, de hartslag wordt hoger en de stofwisseling wordt gestimuleerd. Daardoor worden afvalstoffen vlotter verwijderd. Door de aangename, natuurlijke warmtestraling wordt een algeheel gevoel van ontspanning gecreëerd.

Dat infrarood op onze spieren een zeer positieve invloed heeft, wordt door niemand ontkend. Dokters en kinesisten wenden deze warmtestraling aan om stress en spanningen, zwellingen, stijfheid, artritis en spierpijnen te behandelen. Infrarood therapie stimuleert de bloedcirculatie en het genezingsproces. Kruisbandletsels, pijnlijke schouder- en heupgewrichten, nekklachten, menstruatiepijnen, overgangsklachten, allerlei infecties en vele andere ongemakken kunnen hierdoor verlicht worden. Verder kan deze therapie helpen om een te hoge of te lage bloeddruk weer in evenwicht te brengen. Bij mensen die last hebben van een korte termijngeheugen, zou infrarood behandeling een gunstig effect hebben. Ook huidaandoeningen zoals acne, verstopte poriën, psoriasis of eczeem kunnen erdoor worden verzacht.

Infraroodbehandeling praktisch:

Indien toegepast volgens de regels, is infrarood therapie volkomen veilig. Er wordt gebruik gemaakt van een zeer kwalitatieve Full spectrum infraroodlamp . Hierdoor is het effect op spieren en gewrichten en de opwarming van het lichaam optimaal. De warmtestralen dringen door tot diep in de huid, waardoor het lichaam egaal wordt opgewarmd. De aanbevolen behandelduur is afhankelijk van de persoon, de aard van de klacht en welk gebied behandeld moet worden. Meestal wordt aangeraden een lichaamsdeel niet langer dan 15 minuten bloot te stellen aan infraroodstralen.

Elke ontspannende of therapeutische massage kan op vraag en zonder meerkost gecombineerd worden met infrarood therapie. Voor
meer informatie of een afspraak, contacteer mij vrijblijvend.

Let op!

Ben je zwanger of heb je medische klachten en twijfel je of infrarood therapie hierbij wel aangewezen is? Raadpleeg dan steeds eerst je huisdokter of behandelend arts.