Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Natuurlijke verzorgingsproducten

cosmetica, foto lavendelveld

Natuurlijke cosmetica worden met zorg samengesteld uit de werkzame stoffen die de natuur ons biedt, zoals plantaardige oliën, hydrolaten (gedestilleerde kruiden- of bloemenwaters), essentiële of etherische oliën en kruiden van biologische landbouw of van wilde planten (wildpluk). De productiemethodes zijn milieuvriendelijk en zo natuurlijk mogelijk. De basis- en eindproducten zijn biologisch afbreekbaar en er worden geen dierproeven uitgevoerd, noch op de grondstoffen, noch op het eindproduct. De gebruikte verpakkingen zijn recycleerbaar en zo milieuvriendelijk mogelijk. Geen overbodige doosjes of verpakkingsmateriaal dus. Potjes en flesjes moeten vooral functioneel zijn en ervoor zorgen dat het product optimaal bewaard blijft. Planten- en essentiële oliën worden bijvoorbeeld in donkere flessen afgevuld, zodat ze niet ranzig worden en zodat hun werkzame stoffen tenvolle bewaard blijven.

Allergische reacties, eczeem, schrale huid en andere huidaandoeningen zijn vaak het gevolg van het verkeerd gebruik van cosmetica. Heb je last van allergische reacties en weet je niet goed van waar die komen, of ben je al langer op zoek naar een natuurlijk product voor je huid, maar weet je niet waar je dat kan vinden? Dan kan ambachtelijk bereide, natuurlijke cosmetica je een oplossing bieden. Er is geen betere verzorging voor je huid dan een olie, melk, lotion, zalf of crème die enkel bestaat uit stoffen die je huid onmiddellijk herkent en die je lichaam dus ten volle kan opnemen en benutten.

Ambachtelijk bereide, natuurlijke cosmetica zijn zeer mild en daardoor ook uiterst geschikt voor mensen met een gevoelige of allergische huid. Er wordt geen gebruik gemaakt van minerale oliën, synthetische toevoegingen of conserveringsmiddelen die irritaties kunnen veroorzaken en de ingrediënten kunnen voor iedereen individueel gekozen worden. Toch raad ik je aan om voor alle veiligheid, voordat je een nieuw middel gaat gebruiken, eerst een allergietest uit te voeren. Smeer een beetje zalf of crème op een stukje huid. Een ideale plek hiervoor is aan de binnenkant van de elleboog. Laat dit 24 uur zitten. De kans is zeer klein, maar als er een reactie optreedt, gebruik de zalf of crème dan niet. Vraag om medisch advies als de irritatie aanhoudt.

Verzorgingsproducten praktisch:

De natuurlijke en therapeutische verzorgingsproducten die ik bereid, zijn volledig plantaardig en gemaakt op basis van zo veel mogelijk biologische grondstoffen. Er worden geen minerale oliën, alcohol, synthetische kleur- en geurstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd. De producten zijn zo min mogelijk bewerkt of verhit, zodat de ingrediënten hun natuurlijke werkstoffen en therapeutische eigenschappen ten volle behouden. Dit houdt wel in dat de producten enigszins van kleur kunnen verschillen en dat ze over het algemeen minder lang bewaard kunnen worden dan traditionele cosmetica (van 1 tot meerdere jaren, afhankelijk van het product) en dat ze op een optimale manier bewaard dienen te worden. Voor meer informatie hieromtrent, zie ook steeds de verpakking. Crèmes bewaar je best in de koelkast. Alle andere producten zet je liefst koel en donker weg. Valt het toch voor dat je een product even te warm hebt bewaard en verandert het daardoor van structuur, dan is het meestal voldoende om het even met een schoon lepeltje door te roeren, of de flacon eens krachtig te schudden, en het product weer koel weg te zetten.
Voor meer informatie over de aQuara verzorgingsproducten, raadpleeg de pagina met veelgestelde vragen.

Hieronder vind je een overzicht per categorie van een aantal beschikbare producten, met de prijs, een korte uitleg en de belangrijkste werkzame stoffen.
Contacteer mij gerust voor meer informatie of een lijst met de ingrediënten volgens INCI van een product.
Bestellingen plaatsen kun je telefonisch, per e-mail, bij consultatie of op een aQuara avond met een demonstratie van de verzorgingsproducten.
Individueel samengestelde producten kunnen besteld worden op aanvraag: via e-mail, telefonisch of bij consultatie.

Producten kunnen worden afgehaald bij aQuara na afspraak. De bestellingen van een cosmetica demo worden afgeleverd bij de persoon die de demo organiseerde.
Verzending via BPost is eveneens mogelijk naar een opgegeven adres, of eventueel naar een BPost postpunt in je buurt.
Een bestelling van maximaal 5 flesjes essentiële olie kan in een beschermde omslag verzonden worden: €4,00 verzendingskosten.
Grotere bestellingen of potjes worden in een zorgvuldig verpakt pakket verstuurd: €7,00 verzendingskosten.
Voor bestellingen van meer dan €80 worden geen portkosten in rekening gebracht.

Productcategorieën

Een actuele prijslijst met een overzicht van alle aQuara producten vind je op deze pagina. Klik op onderstaande links voor een opsomming per categorie.