Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Recept voor groentenpannenkoekjes

Deze hartige hap is gebaseerd op een recept dat ik vond voor Indiase pudla's. Dat zijn een soort van omeletjes gemaakt met kikkererwtenmeel, groenten en pittige kruiden. In mijn versie heb ik nog extra groentjes en verse kruiden toegevoegd. Wij vonden het hier allemaal zo geslaagd dat ik het graag met jullie wil delen. Het resultaat is iets tussen een burger en een pannenkoek in, helemaal kids proof. Wij hebben het als bijgerecht gegeten, maar het kan ook prima als voorgerecht gegarneerd met wat groentjes, of als aperitiefhapje met een dipsausje. Voor de groenten die je erin gooit, kun je eindeloos variƫren met wat je nog in de koelkast hebt liggen, ideaal dus ook om restjes te verwerken.

foto bord met groentenpannenkoekje en garnering

Ingrediƫnten voor +- 16 kleine of 8 grotere pannenkoekjes:
- 2 koppen (250 g) kikkererwtenmeel
- 1/2 theelepel baksoda of 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout of kala namak (zwart zout)
- 1 theelepel kerriepoeder of gara masala
- 2 teentjs knoflook, grof gehakt
- 1 busseltje verse koriander of peterselie, grof gehakt
- sap van 1 kleine limoen of citroen
- 4 grote tomaten, in stukken gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 grote winterwortel, in blokjes gesneden
- 1 ui, grof gehakt
- 1 scheutje olijf- of andere plantaardige olie om in te bakken

Bereiding:
- Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout en de droge specerijen in een kom.
- Mix in een andere kom het limoensap en de tomaten met een staafmixer tot een vloeibare pap.
- Voeg de andere grroenten en verse kruiden toe en mix grof.
- Doe het groentenmengsel bij het meel en roer goed door tot een dik beslag.
- Is het beslag te nat, voeg dan wat kikkererwtenmeel toe. Is het te droog, voeg wat water toe.
- Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en zorgt dat de olie goed over de bodem van de pan verdeeld is.
- Schep 3 of 4 hoopjes beslag van 0,5 pollepel in de pan en drukt die een beetje plat tot het ronde pannenkoekjes zijn van 1-1,5 cm dik.
- Je kunt ook grotere pannenkoeken maken als je dat liever wilt, maar die draai je minder makkelijk om, en persoonlijk vind ik kleinere smakelijker.
- Laat de pannenkoekjes enkele minuten op laag vuur zachtjes bakken tot de onderkant mooi bruin is en de bovenkant wat begint te stollen.
- Draai ze voorzichtig om en laat de andere kant nog enkele minuten bakken tot ook die goudbruin is.
- Neem de tijjd voor het bakken en doe dit op laag vuur, zodat de buitenkant niet verbrandt voordat de binnenkant helemaal gaar is.
- Serveer de pannenkoekjes met rijst of een ander graan, een salade en eventueel een sausje naar keuze. Met aardappelen kan natuurlijk ook.

2017/12/22 08:55 · Sofie Van Grieken

Oude berichten >>